10.16.2013

Benvinguts/des al nostre bloc,

Som dues noies, la Diana i la Laia, estudiants d'Educació Primària a la Universitat de Girona.





Passos d'elaboració

Primerament, havíem de decidir quin municipi tractaríem al bloc. Després de reflexionar, ens vam decantar per Llançà degut a la seva bellesa i als seus paisatges. Llançà és un poble situat a la Costa Brava nord, a l'Alt Empordà, concretament al nord del Cap de Creus.

Un cop triat el municipi, vam crear el compte de gmail i vam començar a construir el bloc. En aquest procés de construcció ens van sorgir dubtes: Com comencem la construcció del bloc? Quins són els nostres objectius principals? Quina informació considerem que és important i d'interés per tothom?, etc.

Ens va costar decidir el format del bloc, ja que totes nosaltres teníem una opinió completament diferent pel que fa a la lletra, els colors, la distribució, els continguts.... Per aquest motiu no descartem anar fent canvis durant el procés de construcció per tal que us agradi més la nostra pàgina i us sigui agradable submergir-vos en ella. Si teniu propostes per millorar el nostre bloc, no dubteu en comentar-nos-ho (ja siqui a l'apartat de comentaris o enviant-nos un correu). Estem obertes a noves opinions i comentaris.

Esperem que us agradi saber una mica més d'aquest petit poble de la costa.


10 comentaris:

  1. El bloc té una presentació senzilla però molt acollidora i entenedora. L’eslògan pretén ser una petita descripció que ens diu on està situat el poble, i el cataloga com a petit. Però, és la fotografia que han posat, la que ens ajuda a fer-nos una idea de com és el poble. A més a més, cal tenir en compte que a l’eslògan hi ha una falta.

    El disseny dona molta coherència amb la imatge de fons, és atractiu i a tanmateix molt entenedor. Tot està ben estructurat i ordenat de manera que la pàgina et convida a entrar i indagar pels seus apartats amb facilitat.

    Els objectius estan ben redactats i és molt clar a qui van dirigits ja que les autores del bloc ho expliquen breument.

    En general considerem que és un bloc que et convida a entrar i et facilita la tasca de cercar informació. És molt agradable i acollidor. Tot i això, haurien de tenir en compte els errors ortogràfics.

    ResponElimina
  2. El primer que rebem d’informació d’aquest bloc és l’estètica, i hem de dir que dóna una visió del bloc formal i seriós, que ens agrada. L’únic que canviaríem de l’estètica és el capçal, on faltaria posar on estudieu, quin curs, per quina assignatura heu fet el bloc i el professor, perquè d’aquesta manera els lectors tindran present aquesta informació només en obrir el bloc.
    L’eslògan que heu fet servir no creiem que sigui l’adequat, ja que només diu la situació geogràfica del municipi, i hauria de dir alguna característica que el faci especial i diferent dels altres municipis.
    A la primera entrada, trobem que faltaria signar amb els vostres noms,i que la part on expliqueu que heu hagut de crear el gmail aniria al diari del bloc, que hauríeu de publicar-lo per veure els passos que heu seguit.
    L’apartat dels objectius trobem que està ben redactada i que els objectius són clars, de la mateixa manera que la primera entrada.
    Esperem que els consells us serveixin per millorar el bloc, i que ens seguiu informant així d’aquest municipi.
    Aida, Lídia i Clàudia.

    ResponElimina
  3. En primer lloc dir que la presentació del bloc es molt acollidora i fa que et cridi l’atenció. En general hi ha una bona distribució, ja que falten petits detalls com l’informació vostra: on estudieu, assignatura, professor, curs…
    Pel que fa a l’eslògan hauria de fer una descripció del poble o una característica d’aquest, ja que només informa de la situació geogràfica.
    El disseny és molt entenedor i atractiu. Els objectius estan ben redactats.
    En resum està força bé, encara que hauríeu de repassar les faltes d’ortografia.
    Esperem que serveixi per millorar el bloc.

    ResponElimina
  4. La presentació del bloc és senzilla i seriosa. El disseny, la lletra i el colors són poc vistosos (sota el nostre punt de vista), però encaixen perfectament amb l'estil del bloc. Pel que fa a l'eslògan, pensem que no només haurieu de relacionar-lo amb l'ubicació del municipi sinó que cladria que destaqués algun tret característic d'aquest. Els objectius són clars i entenedors, i estan ben estructurats el que facilita la seva comprensió. La primera entrada és adequada, no obstant, trobem a faltar que es faci refèrencia a que es tracta del diari de classe. La imatge que acompanya aquesta entrada ens ajuda a fer-nos una idea del municipi i fa atractiva la informació que acompanya.

    En general, trobem que la informació que recull el bloc és correcta i que l'estructura és bona. Esperem que us serveixin les notres indicacions.

    Sandra Lasheras, Irene García, Eva López.

    ResponElimina
  5. El bloc té una presentació original i que crida l'atenció, cosa que trobem que està molt ben trobat, concretament, la foto del principi que dóna un toc molt atractiu al bloc. D'altra banda, també trobem encertat l'eslogan del bloc perquè reflecteix molt bé la característica principal del poble.
    Els objectius són clars i estan ben redactats. Finalment, només afegir que l'estètica i disseny del bloc són correctes, especialment la foto del fons que dóna un toc acollidor pels visitants. L'únic inconvenient és que hi ha algun error ortogràfic que s'hauria de corregir. Tot i això, bona feina i a seguir treballant!!

    ciutatolot.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Hola noies!

    Primer de tot, dir-vos que ens agrada l'estructura i la forma del blog.
    Per altra banda, dir que hauria d'haver fet una nova entrada, que expliques les coses que heu anat fent (les pestanyes) i canviant, a part del diari, perquè és una de les pautes del treball. La segona avaluació es feia en aquest nou apartat, però com no hi és, l'hem fet aquí.
    El contingut que heu redactat a les diferents pestanyes creiem que està molt bé, tot i que, considerem que tant en l'apartat de “com és?” i “De què vivim?” podrien estar més elaborats. En el primer apartat creiem que podríeu parlar també del clima, del que ens podem trobar pels voltants del poble i fer referència als diferents llocs més destacables del poble. Pel que fa el segon apartat, opinem que podríeu endinsar-vos més en els diferents sectors que han fet rellevant aquest poble, tant antigament com actualment, i ampliar aquesta informació amb gràfics o dades, per exemple sobre la població i el turisme.
    El croquis i el vídeo estan molt ben elaborats i treballats, sobretot el vídeo, ens ha agradat molt. Bona feina noies!

    Pel que fa al llenguatge que heu utilitzat és entenedor, adequat i clar.

    Continueu treballant!!! Esperem que us serveixi la nostra opinió.

    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  7. Hola Guapes!

    Des del bloc de Mataró estem molt satisfetes amb la feina que hem vist.
    De forma més general el vocabulari, presentació i fotografies creiem que són molt adequades i donen una estètica molt atraient i maca. En l'organització però, hi ha algun aspecte que creiem que hauríeu de canviar, com és el cas dels objectius i del diari del bloc els quals posaríem més al principi per tal de que els lectors quan entrin al bloc de seguida sàpiguen de què tractarà.

    Dins la pestanya de Com és hem vist un correcte redactat, i ens ha agradat molt la idea de senyalar en el croquis les diferents parts per tal de fer-lo més entenedor i l'aportació de links per poder ampliar informació a qui li interessi saber més. En la de De què vivim, creiem les fotografies molt apropiades, bona argumentació i referències als serveis del municipi. Per altra banda faltarien algunes gràfiques que exemplifiquin la realitat per fer-ho més real i amb possibilitats de la seva comprovació. En Com ha canviat i en Futurs possibles hi ha un molt bon redactat, molt entenedor i clar. Ens ha agradat perquè poseu canvis i millores que s'han fet sobre un punt de vista subjectiu el qual introdueix millor la informació.

    Per últim els objectius del bloc, que ja hem comentat anteriorment, els ordenaríem més cap al principi, tot i que els que heu proposat són molt ben pensats i assequibles.

    Felicitats noies! Esperem veure més feina vostra.

    ResponElimina
  8. Hola noies!
    Hem observat les diferents parts del vostre bloc i les activitats didàctiques que heu preparat.
    Primerament dir-vos que el bloc i la seva presentació és correcta. Pensem que el bloc està complet amb tots els apartats organitzats i escrits amb un llenguatge entenedor. Per aquestes raons pensem que teniu un molt bé.
    Respecte a l’informació pensem que és correcte però podríeu haver-la ampliat una mica més. Per altra banda les imatges que acompanyen el text són molt adequades, per tant us posem un bé.
    Les activitats didàctiques que heu preparat són correctes encara que pensem que podrien ser una mica més creatives i haver preparat algunes preguntes que permetessin als alumnes reflexionar sobre alguns aspectes del municipi. També pensem que l’ultima activitat en la qual els alumnes han de portar fotografies sobre el s edificis més importants pot ser molt motivadora per ells. Per això us posem un bé de les activitats didàctiques.
    En el diari trobem que hi ha poques entrades encara que veiem diferents entrades pels esdeveniments més importants. Per altra banda pensem que podríeu haver contestat els comentaris fets pels companys donant la vostra opinió al respecte. Per aquestes raons us posem un regular.
    Finalment dir que en general pensem que és una bona eina educativa encara que podríem millorar alguns aspectes. Per aquestes raons pensem que l’avaluació del bloc seria d’un 7.
    Felicitats per la feina feta!!

    ResponElimina
  9. Hola noies!

    Primerament respecte els aspectes formals del vostre bloc dir-vos que està molt bé ja que inclou tots els apartats que es demanaven, no hi ha faltes i s’entén molt bé el que poseu.. A més l’estètica del bloc és molt agradable.

    Pel que fa a la informació, trobem a faltar les gràfiques que es demanaven a l’apartat “de què vivim”, en les quals haurien de sortir dades del vostre municipi comparades amb les d’altres o amb les de Catalunya. També trobem a faltar les possibles propostes de futur perquè el que comenteu són coses que ja s’han fet a l’actualitat. En referència als objectius del bloc trobem que són amplis però faltaria destacar l’objectiu principal: que el bloc és una eina didàctica per a treballar les socials. La informació donada a cada apartat és poca, no està actualitzada i hi ha poques imatges, cosa que dificulta el coneixement sobre el poble, però si trobem enllaços que ens porten a més informació.

    Les activitats s’adeqüen a la tipologia demanada, però no fomenten l’aprenentatge significatiu ni fomenten la reflexió ni anàlisi dels aspectes que tracten. A més el curs el que al qual van adreçades no coincideix amb el cicle, són activitats molt limitades que no s’adeqüen a alumnes de sisè. També volem afegir que falten les orientacions del professor per poder dur a terme l’activitat.

    El diari del bloc té unes entrades curtes i a l’estar redactades en una mateixa entrada crea la impossibilitat d’establir connexió amb les autores del bloc.

    Respecte a les actituds de les autores del bloc dir que no responen als comentaris dels seus companys que les han avaluat, pel que no hi ha un feedback, encara que si han modificat alguns aspectes del bloc com a resposta de les suggerències fetes. A més amb el llenguatge que utilitzen sembla que no es mostrin obertes a suggeriments perquè no ho especifiquen a cap entrada, podrien posar algun comentari com: esperem que us agradi o aporteu-nos nous suggeriments, per demostrar una mica aquesta actitud oberta a les noves propostes de millora.

    Un cop analitzat el bloc extraiem que la feina feta s’avalua amb un BÉ, us posem un 6.

    ResponElimina
  10. Bona tarda noies!

    Us avaluen l'Amanda Ariza, l'Ariadna Alcañiz, la Clàudia Castellà i la Marta León.

    Pel que fa als aspectes formals, considerem que l’estètica del bloc és atractiva i adequada per a nens de primària, a més, aquest està ben redactat i el llenguatge que s'utilitza és entenedor. Pel que fa a les faltes d'ortografia no n'hi ha pràcticament cap i el bloc té tots els apartats que havia de tenir, de tal manera que estan ben organitzats i són fàcils de trobar, però creiem que hagués estat bé afegir algun altres apartat per tal de poder ampliar informació del blog.
    Finalment, el bloc funciona correctament a nivell d'enllaços i pàgines web que hi apareixen. És per aquests motius, que considerem que de tots els aspectes formals teniu un molt bé, excepte de l'apartat d'ampliació del bloc, el qual he esmentat anteriorment.

    Pel que fa a la informació que ens proporciona el bloc, creiem que aquesta és adequada però escassa, creiem que hauríeu d'haver aprofundit més sobre el vostre poble, Llançà, ja que creiem que hi ha poca informació; ens podem fer una lleugera idea de com és, com ha anat canviant..., però creiem que hauríeu d'intentar ampliar una mica més la informació. També comentar-vos que hauríeu de dir de quan i d' on heu extret la informació. És per aquests motius que considerem que teniu un regular d'aquest apartat.

    Les activitats estan ben redactades, són entenedores, utilitzen recursos com les TIC, creiem que les activitats estan ben estructurades però creiem que alguna activitat és poc innovadora i algunes poc motivadores pels alumnes. D’aquest apartat d’activitats considerem que teniu un bé!

    Pel que fa a les entrades del bloc, creiem que hi ha les entrades necessàries pel seguiment del bloc, tot i així, creiem que caldrien més entrades i amb més informació, ja que les faria de més qualitat i més atractives. Hem considerat per aquest aspecte posar-vos un bé.

    A l'apartat d'actitud creiem que heu tingut una bona actitud, ja que hem pogut veure com heu realitzat algunes modificacions del vostre bloc a partir dels comentaris dels companys.

    Finalment, en global, creiem que es nota l'interès i l'esforç posat en el bloc i considerem que el bloc en general està bé i que si s'acaben d'ampliar alguns aspectes serà una molt bona eina educativa.

    Bona feina!

    ResponElimina